Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

nagolos.com.ua

Вівторок, 13 листопада 2012, 14:54

Обладнання для незрячих людей презентували у Львові сьогодні

Сьогодні, 13 листопада, у Національному університеті «Львівська політехніка» відбулась презентація тифлотехнічного обладнання придбаного для «Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами».

 

Бюджет спільного проекту складає понад 600 тис. грн. Спеціалізоване обладнання презентоване в межах співпраці програми «Адресна допомога» Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» та Національного університету «Львівська Політехніка.

«Сьогодні ми передаємо спеціалізоване обладнання в «Ресурсний Центр», зокрема, принтер Індекс Брайль, аналогів якого немає в Україні. За допомогою обладнання буде забезпечена можливість друку шрифтом Брайля навчально-дидактичного матеріалу для школярів з вадами зору, які проходять навчання в спеціалізованих та загальноосвітніх школах»,– зазначила керівник програми «Адресна допомога» Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Вікторія Миколаюк.

Нагадаємо, Міжнародний день сліпих призначений Всесвітньою організацією охорони здоров‘я на 13 листопада. У цей день 1745 року народився Валентин Гаюї – французький педагог, який заснував цілий ряд шкіл та підприємств для сліпих людей у Парижі та Санкт-Петербурзі. Він став першою людиною, яка створила подібні установи, оскільки до 18 століття в світі не було жодної школи для сліпих.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.