Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Суди

tsn.ua

Вівторок, 13 листопада 2012, 18:59

Вторинна правова допомога безкоштовно надаватиметься у всіх регіонах України

Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги з 1 січня 2013 року запрацюють у всіх регіонах України.

Про це сьогодні, 13 листопада, повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, пише сайт Мін’юсту. 

За словами міністра, центри надаватимуть безоплатну правову допомогу особам, до яких застосовано адміністративне затримання та адміністративний арешт, підозрюваним у вчиненні злочину особам, які затримані органами дізнання та слідства, особам, до яких як запобіжний захід обрано взяття під варту, особам, у справах яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України участь захисника є обов'язковою.

Перші 27 центрів вже пройшли процедуру державної реєстрації та внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

З адресами центрів можна ознайомитися на сайті Міністерства юстиції.

Крім того, розповів Лавринович, відповідно до проекту Державної цільової програми формування системи безоплатної вторинної правової допомоги на 2013-2017 роки, протягом цього періоду мережа центрів буде розширена за рахунок створення міжрайонних, міських та міжрайонних у містах центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Відповідно до статті 13 Закону "Про безоплатну правову допомогу" вторинна правова допомога є видом державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.

До безоплатної вторинної правової допомоги входять такі види правових послуг як: захист від обвинувачення, здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.