Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

нове обладнання для немовлят

facebook

П'ятниця, 4 жовтня 2019, 10:29

У Львові відкрили оновлену палату інтенсивної терапії для немовлят

нове обладнання для немовлят

Палату інтенсивної терапії у пологовому відділенні на Раппопорта обладнали сучасною технікою завдяки коштам громадському бюджету.

Про це повідомляє прес-служба депутата Львівської міської ради Віталія Свіщова. 

У 3 міській клінічній лікарні Львова відкрили оновлену палату інтенсивної терапії для немовлят. Сюди придбали нове сучасне обладнання, яке допомагає рятувати життя передчасно народжених дітей – так реалізували два минулорічні проекти громадського бюджету. 

За словами лікарки відділення новонароджених 3-ї МКЛ, палату інтенсивної терапії у пологовому відділенні обладнали апаратом штучної вентиляції легень, білірубінометром, двошаровими шприцами-насосами, вакумним аспіратором та іншою медичною технікою, яку використовують під час лікування новонароджених.

"Завдяки проекту "Подаруй немовляті шанс на життя" ми покращили умови в палаті інтенсивної терапії, зменшилася кількість переведень в інші спеціалізовані відділення лікування. Ми отримали найновіший пульсоксиметр, який дозволяє моніторити у немовлят насичення крові киснем, частоту серцевих скорочень та артеріальний тиск.

Також ми отримали новий апарат штучної вентиляції легень, а також апарат, який підтримує дихання під постійним позитивним тиском – це є неінвазивна дихальна підтримка. Окрім цього нам подарували двошарові шприци-насоси. Прилад дозволяє одночасно двом діточкам налагоджувати інфузійну терапію. Ще у нас є вакумний аспіратор, який дозволяє відсинувати з верхніх дихальних шляхів дитини секрет. Маємо також білірубінометр, який дозволяє визначати рівенть білірубіну в крові неінвазивно, тобто без внутрішньовенного забору. Його купили за кошти малого проекту громадського бюджету, його вартість 300 тис грн" – розповіла  лікарка відділення новонароджених Оксана Маланчак.

За її словами, відділення має ще прилад портативної штучної вентиляціяї легень й зробили окрему шумоізольовану кімнату для немовлят, які проходять терапію.

Як пояснила співавторка проекту про оснащення палати інтенсивної терапії Лейла Мелесова-Вальчак, раніше у пологовому відділенні був лише один апарат для штучної підтримки дихання малюків. Тому громада вирішила за підтримки депутатів збирати підписи для купівлі нового оснащення. 

Натомість головний лікар комунальної 3-ї МКЛ Вадим Олійник додав, що в пологовому відділенні є потреба також у новому діагностичному оснащенні.

Автор нових проектів Громадського бюджету та депутат Львівської міськради Віталій Свіщов розповів, що активісти вирішили надалі опікуватись пологовим відділенням на Раппопорта і днями подали ще два проекти для нього. Йдеться про 183-й та 184-й проекти на сайті Громадського бюджету Львова.

"Ми цьогоріч подали ще два проекти на Громадський бюджет. Цього разу є потреба "перезавантажити" діагностичне обладнання. Хочемо придбати ультразвуковусистему в кабінет УЗД, а також станцію спостереження у кожен пологовий зал. А ще – додати в палату інтенсивної терапії новий кувез та обігрівач для немовлят" – наголосив Віталій Свіщов.

Нагадаємо, голосування за проекти Громадського бюджету Львова розпочнеться з 1 листопада 2019 року і триватиме два тижні. Голосувати можуть мешканці з реєстрацією місця проживання у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.