Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Віталій Антонов

Середа, 9 жовтня 2019, 16:30

Антонов забудує Пасічну нано-вуликами для ліліпутів

Віталій Антонов

У міськраді погодили будівництва компанією "Ваш дім" 27-поверхового житлового кварталу на вул. Пасічній, 133 на площі майже 12 га.  

Сьогодні, 9 жовтня, виконком Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво ТзОВ "ЖБК "Ваш дім" багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими комерційними приміщеннями, паркінгом, даховими котельнями та трансформаторною підстанцією на вул. Пасічній, 133 у м. Львові у 6-ти чергах будівництва.

Це питання вже тричі переносили на попередніх засіданнях виконкому через проблеми з документами. Тоді секретар Львівської міської ради заявив Анатолій Забарило заявив, що забудовник має проблеми з договором оренди і не сплатив податок до міського бюджету.

Сьогодні заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків повідомив, що забудовник сплачує орендну плату по старій грошовій оцінці, різниця якої становить орієнтовно 800-900 тисяч гривень в рік.

"Люди платять хоч якісь податки, але там немає соціальної інфраструктури, то нехай передадуть місту щось під дошкільний заклад або щось таке" – зазначив Анатолій Забарило.

Міський голова Львова Андрій Садовий підтримав таке рішення і доручив заступниці з гуманітарних питань Галині Слічній провести розмову з власниками, щоб забудовник виділив певну частину приміщень під соціальні потреби, зокрема садочки чи навчальні установи.

Відповідно до проекту житловий квартал планують будувати на земельній ділянці площею 11,9051 га, яка є у комунальній власності і призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

На території мають збудувати 7 багатоквартирних житлових будинків № 9, 9-А, 9-Б, 9-В, 9-Г, 10, 11, які планують зводити у 6-ти чергах будівництва. Згідно з проектом, будинки матимуть висоту 30 м, 50 м та 85 м, тобто 6, 9 та 27 поверхів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 30 %.

За даними порталу Youcontrol "Житлово-будівельна компанія "Ваш дім" понад 16 років займається організацією будівництва будівель, а її бенефіціарним власником є бізнесмен Віталій Антонов.

Зазначимо, Віталій Антонов є мажоритарним акціонером компанії ПАТ "Концерн Галнафтогаз" – мережі автозаправних комплексів "ОККО", голова Наглядової Ради Страхової компанії "Універсальна", президент "Універсальної інвестиційної групи".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.