Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

тролейбус у Львові

Четвер, 10 жовтня 2019, 12:42

Міськрада Львова погодила кредит на 50 мільйонів євро для придбання нових тролейбусів

тролейбус у Львові

Львівські депутати погодили кредит у 50 млн євро на закупівлю 100 нових тролейбусів та реконструкції вул. Шевченка.

Сьогодні, 10 жовтня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили договори про наміри між Львівською міською радою, Міжнародною фінансовою корпорацією (МФК), ЛКП "Львівелектротранс", ЛКП "Львівавтодор". Це рішення підтримали 48 депутатів.

Львівська міськрада візьме кредит у МФК на 50 мільйонів євро для модернізації громадського тролейбусного транспорту та відновлення вул. Шевченка й дорожньої інфраструктури.

Зокрема, за 35 млн євро місто планує закупити 100 тролейбусів з автономним рухом і зарядженням під час руху з реконструкцією й розширенням контактної мережі для тролейбусів.

Як пояснив міський голова Львова Андрій Садовий, щоб вирішити проблему із транспортним колапсом у місті, недостатньо придбати новий громадський транспорт, потрібно й прокласти усю необхідну контактну мережу. Саме тому за ці кошти також підуть й на облаштування тролейбусних ліній.

Окрім цього, 15 млн євро кредиту планують направити на реконструкцію вул. Шевченка та розширенням розумних транспортних мереж.

Кредит міськрада бере на 13 років, 3 роки з якого складає пільговий період, а 50 тис євро – оплата за надання юридичних та консультаційних послуг, технічної оцінку проекту та дослідження транспорту у місті.

Нагадаємо, у вересні ЛКП "Львівелектротранс" оголосило міжнародний тендер на реконструкцію трамвайного депо у Львові, на вул. Промиловій, 29 яка проводиться за кредитні кошти ЄБРР. 

А у березні цього року міська рада Львова закупила 50 нових тролейбусів за кошти ЄБРР у львівського заводу "Електрон", який виграв тендер. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.