Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

novynar.com.ua

Середа, 14 листопада 2012, 19:20

Станція швидкої допомоги Львова підпорядковуватиметься обласному управлінню охорони здоров’я з наступного року

Сьогодні, 14 листопада, під час сесії Львівської міської ради 63 депутати проголосували за ухвалу «Про попереднє погодження передачі ЛКП «Львівська станція швидкої медичної допомоги».

 

Про це Варіантам повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Ухвала вступає в дію з 1 січня 2013 року.

Із 1 січня «швидка» їздитиме, як виїжджала і до того на виклики, єдина відмінність – це те, що вона буде підпорядковуватися іншому уповноваженому органу державної влади.

«Якщо говорити більш широко, то в частині сільських територій фактично цей закон несе очевидну перевагу, бо сьогодні «швидка» має право виїжджати в межах своєї територіальної одиниці. Тобто, якщо, наприклад, машина з одного району, не зважаючи на те, що їм ближче доїхати на виклик, але це територія району іншого, вона не має права виїжджати. Тому що за юридичними нормами бюджетний кодекс не дозволяє використовувати кошти однієї територіальної одиниці на потреби іншої», – зазначено у повідомленні.

Для того, щоб зняти цю проблему, щоб «швидка» могла виїжджати на місце події та, яка найближче, щоб не було меж адміністративних, все переводиться в єдиний бюджет на єдине підпорядкування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.