Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

dax.if.ua

Четвер, 15 листопада 2012, 11:53

Політсили Львівщини обговорюють створення єдиних фракцій у місцевих радах – Хміль

Політичні партії Львівщини зараз ведуть переговори про створення єдиних фракцій націонал-патріотичних сил у місцевих радах.

Про це сьогодні, 15 листопада, у коментарі Варіантам розповів депутат новообраний народний депутат України Михайло Хміль.

За словами Хміля, єдина проблема, яка є на рівні – відсутність фракції «Батьківщини» у Львівській обласній раді та міськраді. Через це, за його словами, поки що незрозумілим залишається формат об’єднання політичних фракцій.

«А по всіх інших обласних центрах, містах обласного значення - там, де є фракції «Батьківщини», – будуть створюватись спільні фракції», – додав він.

Голова фракції Фронту змін у Львівській облраді Степан Кубів також зазначив, що зараз ведуться консультації про створення фракцій у Львівській обласній та міськрадах.

«Якщо брати партії на рівні обласної ради, то ми говоримо сьогодні про «Свободу», про Фронт змін та про НРУ. Відповідно, в позиціях УДАРу будуть визначені певні аспекти. Консультації проходили і проходять. Створення спільної фракції сьогодні було б найкращим мірилом ефективного управління і відповідальності перед тими проблемами, які ми бачимо, особливо економічного і суспільного росту», – розповів Кубів.

На рівні ж районних рад, де присутня партія «Батьківщина», за словами Кубіва, консультації проводились ще до виборів.

«Зараз після виборів буде проведена якісна оцінка учасників виборчого процесу –  хто яку діяльність виконував і на чиїй стороні був і, відповідно, ми, я буду говорити конкретно про Фронт змін, робимо оцінки по кожній партійній організації, громадській організації. І тоді перейдемо від кількісних і якісних до організаційних розмов про формування національно-патріотичних сил», – резюмував Кубів.

Нагадаємо, на першому засіданні у центральному штабі Об'єднаної опозиції новобрані депутати прийняли рішення про створення єдиної фракції у Верховній Раді. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.