олександр ковальчук,  15 листопада 2012

Люсі за Фройдом

Красу думки під час гри зобразила у картинах Люсі МакАдам Фройд, правнучка знаменитого лікаря Зигмунда Фройда, донька відомого художника Люсьена Фройда і представила їх сьогодні у Львові.

Відкриття колекцію "Ігри розуму" відбулося у галереї Гері Баумена. В експозиції – роботи, виконанні у техніці монопринту. За словами Люсі, ця техніка, як жодна інша, дуже непередбачувана, в ній приваблює ризик.

Особливість полягає в тому, що на папір наносять олійними фарбами малюнок і за допомогою пресу переносять на інший лист паперу.

Елемент ризику і непередбачуваності також і присутній у кожній грі – як шахах, покері, так і в життєвих іграх.

На відміну від свого батька, Люсьена Фройда, одного з найвідоміших британських художників 20-го століття, який відомий своїм натуралізмом, психологічним портретом, оголеною натуру, Люсі відображає те, що всередині, те, що ніхто ніколи не зображав.

"Я би не порівнював її з батьком, вони дуже різні. Вона дуже позитивна у людському плані. Люди, часом, які в житті страшніші, у мистецтві цікавіші. Вона дуже культурна людина і її мистецтво не буде таке кусюче, не буде залазити в нутрощі, не буде чіпляти. Чи вона актуальна? Я не знаю, насправді, на скільки вона вписується у живописну культуру, побачимо з часом" – коментує Богдан Шумилович, історик мистецтва.

Виставка "Ігри розуму" у Галереї Гері Боумена триватиме до 9 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.