Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

virtuni.education.zp.ua

П'ятниця, 16 листопада 2012, 12:49

Програма Темпус в Україні розпочинає підготовку до конкурсу проектів 2012 року

21 листопада представництво Темпус (TEMPUS) в Україні розпочинає цикл заходів з метою інформування освітян про особливості проведення шостого конкурсу проектів програми Темпус IV.

Інформаційні заходи та семінари відбудуться в Івано-Франківську (21-22 листопада), Києві (13-14 грудня) та Миколаєві  (24-25 грудня) з метою ознайомлення потенційних учасників з особливостями конкурсу, умовами участі, правилами заповнення аплікаційної форми та супроводжуючих документів, - повідомляє прес-служба представництва. 

Зустрічі передбачають також презентацію результатів п’ятого конкурсу Програми Темпус ІV, а також  освітніх програм Європейського Союзу - Еразмус Мундус і Жана Моне, досвід вищих навчальних закладів, що беруть участь у цих програмах, і перспективи розвитку міжнародних освітніх програм ЄС.

Представництво Програми Темпус в Україні наголошує, що Європейський Союз в порівнянні з 2011 роком майже вдвічі збільшив фінансування шостого конкурсу проектів програми, а відтак очікує збільшення кількості підтриманих проектів за участю українських партнерів.

Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України попередньо подало на розгляд керівних органів програми національні пріоритети для 6-го конкурсу, проте остаточно вони будуть затверджені в офіційних умовах конкурсу, - наголошує  представництво.

Партнерами Програми Темпус в Україні в цих заходах виступає представництво Європейського Союзу в Україні та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.

Нагадаємо, в 2011 році переможцями п’ятого конкурсу програми Темпус IV стали 23 проекти за участю українських партнерів. Крім 53 університетів з України, участь у проектах приймають громадські організації та професійні об’єднання, технопарки та науково-дослідні інститути, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України та інші органи виконавчої влади. Сукупний бюджет проектів за участі України в 2011 році перевищив 18 млн. євро.

У рамках програми Темпус IV з 2007 року реалізовано 61 проект за участю українських партнерів. Програмою охоплено понад 70 ВНЗ України, в тому числі 4 львівських.

Україна приймає участь у програмі Темпус з 1993 року.

Освітня програма Європейського Союзу Темпус діє з 1990 року і спрямована на модернізацію системи вищої освіти та створення простору для співпраці в країнах-партнерах ЄС через університетські проекти,  добровільне наближення систем вищої освіти в країнах-партнерах до здобутків розвитку вищої освіти в державах-членах ЄС та пропаганду  ідеалів  партнерської співпраці. Програма реалізується в декілька етапів: I – 1990-1994; II – 1994-1998; II іbis – 1998-2000;  III – 2000-2006;  IV (2007-2013). 

 Загальний бюджет програми Темпус IV складає 3 млрд. євро.

ЄС в Україні реалізує ще дві освітні програми: Еразмус Мундус (міжнародний обмін студентами та викладачами) та імені Жана Моне (поширення досвіду Європейської інтеграції).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.