Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

obozrevatel.com

Понеділок, 19 листопада 2012, 11:12

Міністри закордонних справ ЄС обговорять ситуацію в Україні після виборів

Сьогодні, 19 листопада, в Брюселі міністри закордонних справ Європейського Союзу обговорять ситуацію в Україні після парламентських виборів 28 жовтня.

 Про це повідомляє Polskie Radio.

Голови зовнішньополітичних відомств дискутуватимуть про стан демократії в Україні з огляду на висновки спостерігачів ОБСЄ, які побачили у виборах крок назад у процесі демократизації країни.

На думку спостерігачів, ці вибори не призвели до поліпшення відносин між Брюселем і Києвом. Останні ж є напруженими з часу ув’язнення Юлії Тимошенко.

ЄС критикує процес проти екс-прем’єра, вважаючи його політично мотивованим.

Через це у жовтні минулого року був скасований візит до Брюселя Віктора Януковича і з цієї причини, ймовірно, у цьому році вперше за останні п’ятнадцять років не відбудеться саміт Україна-ЄС.

Наразі будь-яка дата саміту невизначена.

На невизначений термін також відкладено підписання та ратифікацію Угоди про асоціацію, що повинна була привести Україну до Європейського Союзу.

Окрім українського питання, міністри закордонних справ також обговорюватимуть конфлікт у секторі Газу, громадянську війну в Сирії, а також заплановану місію ЄС в Малі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.