Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

vkurse.ua

Понеділок, 19 листопада 2012, 11:35

Сільським бібліотекам Львівщини не вистачає якісних книжок українською мовою

Близько 40% літератури, яка зберігається у фондах сільських бібліотек Львівщини, видані ще у радянські часи російською мовою, при цьому 86% читачів надають перевагу читати українською.

 

Про це Варіантам повідомляє прес-служба Форуму видавців у Львові.

Загалом у фондах сільських бібліотек Львівської області зберігається 6 млн. примірників, серед яких і є ці 40% радянської російськомовної літератури, зазначає директор Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки Іван Сварник.

У межах акції «Українські книги – сільським бібліотекам», яку проводить Форум видавців у Львові, наразі вдалося зібрати тільки п’яту частину із запланованих 25 тис. книжок.

 «Наразі, попри великі зусилля і підтримку багатьох організацій, нам вдалося зібрати лише 5-ту частину запланованої кількості. Мене засмучує така низька активність і готовність львів’ян жертвувати малим для ближнього. У Львові, напевно, знайдеться з тисячу родин, які змогли б пожертвувати хоча б по 100 книжок? Люди мають в домашніх бібліотеках книжки, з якими зможуть розстатися. Адже в наших рідних селах, звідки більшість нас, теперішніх львів’ян, походить, бібліотеки мають лиш по 2-3 книжки на людину», – президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.