Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Партія регіонів

Понеділок, 19 листопада 2012, 14:28

"Молоді регіони" протестували проти забудови Снопківського парку у Львові

У суботу, 17 листопада, активісти Львівської обласної організації «Молоді регіони» на чолі з головою молодіжного об’єднання, заступником голови Львівської обласної організації Партії регіонів Богданом Хруставчуком провели акцію протесту проти забудови Снопківського парку, яка відбулася в районі вул. Кримської та вул. Кубанської.

Протестувальники обгородили територію майбутньої забудови у парку сигнальною стрічкою та закликали високопосадовців міської ради «забрати руки» від природного заповідника, - повідомила прес-служба ЛОО ВМГО "Молоді регіони".

Свої вимоги учасники акції висловили за допомогою надписів на транспарантах: «Геть руки від парку», «Снопківський парк – земля громади», «Збережемо заповідник для нащадків».

За словами організатора акції Богдана Хруставчука, інформацію про незаконну забудову парку Снопківський він отримав із засобів масової інформації та від мешканців прилеглих до парку будинків.

«Ми отримали інформацію, що міські чиновники, всупереч закону, прийняли рішення, щодо розробки плану забудови території природно-заповідного фонду, пам’ятки садово-паркового мистецтва парку Снопківський. Ініціативна група мешканців будинків, що розташовані на прилеглій до Снопківського парку території, напередодні сесії Львівської міської ради, 14 листопада, звернулася до депутатів з вимогою заборонити забудову Снопківського парку, проте місцеві обранці проігнорували звернення громадян. Ми не могли не відреагувати на проблеми львів’ян так, як це зробили депутати Львівської міської ради під час сесії. Як громадська організація ми вважаємо за обов’язок взяти на себе вирішення проблем громади Львова, якщо цим не бажають займатися депутати і чиновники міської ради», - наголосив громадський діяч.

Під час акції протесту активісти «Молодих регіонів Львівщини» збирали підписи проти незаконного Рішення № 737 від 26.10.2012 року щодо забудови земель парку Снопківський та розповсюджували листи-звернення до громадян від голови Львівської обласної організації ВМГО «Молоді регіони» Богдана Хруставчука стосовно ситуації, що склалася.

У листі зокрема вказано:

«На території Снопківського парку незаконна забудова! У львів’ян крадуть гектари землі парку!

Згідно з рішенням Виконкому Львівської міської ради від 26 жовтня цього року, територію Снопківського парку збираються незаконно забудовувати. У парку крадуть гектари землі, які за законом належать громаді міста.

Забудова парку Снопківський не передбачена генпланом Львова, тобто здійснюється незаконно та проти волі громади. Чиновники міської ради прийняли ганебне рішення - віддати парк під забудову, а партія, яка представляє більшість у Львівській міській раді, ніяк не реагує на звернення людей, та не висловлює свій протест і не підтримує своїх громадян.

Не оприлюднивши свої наміри, високопосадовці знехтували Законами України».

Львівська обласна організація ВМГО «Молоді регіони» у зверненні вимагає від мера Львова Андрія Садового та депутатів Львівської міської ради переглянути та скасувати рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 26 жовтня 2012р. «Про розроблення детального плану території району забудови на вулиці Кримській», оскільки таке рішення грубо порушує норми ст. 150 Земельного кодексу України, Закону України «Про охорону культурної спадщини», «Конвенції про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини», Закону України «Про природно-заповідний фонд».

Богдан Хруставчук зазначив, що Львівська обласна організація ВМГО «Молоді регіони» звернеться до Президента України, Верховної Ради України, Генеральної прокуратури України, Служби державної охорони природно-заповідного фонду України, Голови ОДА Львівської області, Прокурора Львівської області з проханням втрутитися у ситуацію та запобігти незаконній забудові на території парку Снопківський.

Під час акції протесту активісти «Молодих регіонів Львівщини» зібрали більше 100 підписів проти забудови земель парку Снопківський.

За словами Богдана Хруставчука, акція протесту «Молодих регіонів Львівщини» – це лише перший крок боротьби за те, щоб відвойовувати землі, які належать громаді. «Ми не збираємося здаватися, тому детально вивчаємо документацію, пов’язану з справою Снопківського парку. У нас вже є багато матеріалів, які б зацікавили не лише засоби масової інформації, але й правоохоронні органи», - наголосив громадський діяч.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.