Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

galychyna.info

Понеділок, 19 листопада 2012, 19:28

300 тисяч польських віз видали у Львові за рік

У листопаді минулого року у Львівському консульському окрузі було відкрито пункти прийому візових анкет. Сьогодні Ярослав Дрозд, генеральний консул Республіки Польща у Львові вручив 300 тисячну візу.

За словами працівників польського консульства, протягом цього року 80% віз було видано власне у ППВА. Зокрема у Львівському ППВА знаходиться 36 віконечок для прийому анкет, що вдвічі більше, ніж у Львівському консульстві.

Щодо мети поїздок до Польщі, то найчастіше українці перетинають кордон в туристичних цілях, з метою працювати. Правда, Ярослав Дрозд зізнався, що очікував більшого попиту на шопінг-візи.

50% віз видають терміном на 1 рік. Також генеральний консул згадав про часті випадки, коли задля отримання візи подають фальшиві документи.

Є ряд фальшивих фірм, які надають неправдиву інформацію задля візи. У результаті ошуканими залишаються тисячі громадян України. Також Ярослав Дрозд наголосив, що у цьому випадку повинні бути активнішими українські правоохоронні органи, а громадяни повинні бути обережнішими.

Нагадаємо, минулого року у Львові, Тернополі та Івано-Франківську було відкрито пункти прийому візових анкет, з метою спрощення оформлення віз для населення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.