Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

goodvin.info

Вівторок, 20 листопада 2012, 12:51

Ситуація з фінансуванням обласних цільових програм з культури – критична – Шейка

Слухання результатів виконання обласних цільових програм Львівщини у сфері культури показали, що вони мають серйозні проблеми з фінансуванням.

Про це сьогодні, 20 листопада, Варіантам повідомив голова комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської облради Орест Шейка.

За словами Шейки, не буде профінансовано практично половину програми підтримки інформаціїного протстору, куди, зокрема, входило фінансування Львів ТБ.

«Із семи мільйонів гривень, виділених на телебачення, реально вже не буде використано 3 мільйони. Навіть якщо пройде тендер і буде закуплено різні засоби на кшталт апаратури, які планувалось закупити», – розповів Шейка.

Він зазначив, що частина проблем навколо фінансування Львів ТБ створювалась штучно, зокрема з отриманням ліцензії на мовлення.

Також, наголосив Шейка, є перебої з фінансуванням програми охорони з культурної спадщини, куди входило встановлення хрестів на могилах вояків УПА. Тут гроші затримує вже Держказначейство.

«Наближається зима, а виробники не можуть працювати, не отримавши аванс. З фінансового управління гроші йшли, але вони затримані в казначействі», – сказав Шейка, додавши що з 770 тис. грн, передбачених на програму, проплачено лише 106 тис.

Нестача коштів торкнулася також друкованого видання «Львівщина» – газети Львівської обласної ради.

«Вийшли вже 4 номери газети, готовий п’ятий, не профінансовано ні друк номеру, ні розсилання поштою», – зауважив голова профільної комісії. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.