Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

p-p.com.ua

Вівторок, 20 листопада 2012, 14:55

Заходи з енергозбереження впроваджуватимуться у школах Львівщини

Школи, підпорядковані Нижньосиньовидненській, Крушельницькій, Тухольківській та Корчинській сільрадам, приводитимуть до навчальних та побутових норм, а також впроваджуватимуть заходи для підвищення їхнього енергозбереження у межах Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ».

Про це Варіантам повідомляє прес-служба Сколівської райдержадміністрації.

«Насамперед йдеться про заміну існуючих вікон та дверей на енергоефективні, ремонт покрівель, встановлення сучасних систем опалення, забезпечення відповідного водопостачання та каналізування, облаштування внутрішніх вбиралень», – зазначено у повідомленні.

На думку представників райдержадміністрації, впровадження проекту дало поштовх населенню для створення самостійних об’єднань громадян, громадських організацій, які повірили у те, що вони можуть покращити якість обслуговування, розвиток інфраструктури на селі. Громади визначили пріоритети розвитку сіл чи покращення умов проживання та запропонували для фінансування по одному з таких проектів.

«Думок було багато, але більшість все ж таки вважає, що в нинішній ситуації найбільш необхідними є інвестиції в освіту. Саме тому у Тухольці, Н.Синьовидному та Крушельниці мікропроектами передбачається заміна вікон та дверей у навчальних закладах, у Крушельниці крім того проводиться капітальний ремонт даху одного з корпусів. У Корчині проект стосується дошкільної установи та передбачає два види робіт – заміна вікон, дверей та часткова заміна системи опалення», – пояснено у повідомленні.

Попередь роботи мали бути завершені ще до кінця року, проте через недофінансування з української сторони можуть продовжитись ще на початку наступного.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.