Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

tsn.ua

Вівторок, 20 листопада 2012, 15:57

Парламент відмовився продовжувати мораторій на продаж сільськогосподарських земель

Верховна Рада України сьогодні, 20 листопада, не підтримала у першому читанні законопроект, що відміняє дату мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення – на підтримку відповідного законопроекту на засіданні проголосували лише 184 депутати з 345.

У законопроекті пропонувалося не допускати продаж землі до набрання чинності закону про обіг земель сільськогосподарського призначення. Також, згідно з законопроектом, до вступу в дію закону про обіг земель сільськогосподарського призначення заборонялося вносити право на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств.

Депутати також відмовилися підтримати всі поправки до законопроекту про внесення змін до Земельного кодексу України, що пропонують продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, зокрема, до 1 січня 2015 року або до 1 січня 2016 року.

Віце-спікер парламенту Микола Томенко заявив, що, приймаючи цей закон, своїми діями Партія регіонів сприяє тому, що вже до 1 січня 2013 року в парламент внесуть закон про обіг сільськогосподарських земель, у лютому його приймуть і вже до 1 квітня землю почнуть продавати.

На даний момент в Україні діє мораторій на продаж сільгоспземель до 1 січня 2013 року.

Джерело: Дело

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.