Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

news.mistinfo.com

Вівторок, 20 листопада 2012, 16:20

Польща планує приєднатися до зони євро 2015 року

Уряд Польщи розпочав роботу над створенням графіку приєднання до зони євро, а економіка країни буде відповідати всім критеріям членства в 2015 році.

«Ми працюємо над планом дій, який буде представляти собою графік приготувань до входження в єврозону в правильний час. Я переконаний, що наша економіка досягне всіх необхідних показників до 2015 року», – заявив президент Польщі Броніслав Коморовський.

Політик при цьому не став уточнювати дату безпосереднього входження його країни в зону євро.

За оцінкою експертів, найбільш ранній можливий варіант – 2016 р.

Джерела в уряді Польщі повідомляють, що Коморовський ратує за більш швидке прийняття євро, в той час як уряд прем'єр-міністра Дональда Туска в цілому налаштований обережно. Це пояснюється проблемами, які зараз вирішує зона євро, а саме – борговою кризою.

«Буде простіше прийняти рішення про входження в єврозону, коли ситуація в ній нормалізується. Сьогодні громадська думка побоюється прийняття євро, тому що сприйнятливе до негативних сигналах. Нам необхідно переломити цю тенденцію в суспільстві і поліпшити стан справ у зоні євро», – підкреслив президент Польщі.

Варто відзначити, що Польща є найбільшою за розміром економіки східноєвропейською країною ЄС.

Джерело: Форбс 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.