Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

agroexpert.ua

Вівторок, 20 листопада 2012, 18:27

Парламент продовжив мораторій на продаж сільськогосподарських земель до 2016 року

Верховна Рада України сьогодні ухвалила закон про подовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2016 року.

Законом "Про внесення змін до Земельного кодексу України" (щодо обігу земель сільськогосподарського призначення) встановлено, що до набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2016 року, забороняється внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств.

Документ містить також норму, відповідно до якої до 1 січня 2016 року не допускається купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім вилучення (викупу) їх для суспільних потреб; а також купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв), крім передачі їх у спадщину, обміну земельної ділянки на іншу земельну ділянку відповідно до закону та вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України ранком не підтримала у першому читанні законопроект, що відміняє дату мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. У законопроекті пропонувалося не допускати продаж землі до набрання чинності закону про обіг земель сільськогосподарського призначення. Також, згідно з законопроектом, до вступу в дію закону про обіг земель сільськогосподарського призначення заборонялося вносити право на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств.

Джерело: Укрінформ

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.