Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

wz.lviv.ua

Середа, 21 листопада 2012, 11:23

Сьогодні суд визначить запобіжний захід щодо гендиректора Моршинського заводу

Cьогодні, 21 листопада, у Сихівському суді м. Львова відбудеться слухання справи проти генерального директора Моршинського заводу мінеральних вод «Оскар» Валерія Жовніра.

Про це повідомляє прес-служба IDS Group Ukraine.

На суді розглядатиметься звернення слідчого державної податкової міліції про запобіжні заходи щодо Жовніра.

За повідомленням адвокатів Жовніра, на сьогодні він не затриманий, а міра покарання не обрана. Тобто гендиректор Моршинського заводу перебуває в статусі особи, проти якої порушено кримінальну справу, і ні юридично ні формально не є підозрюваним.

«Більше того, стаття, за якою порушено кримінальну справу (ч.3 Статті 212 КПК України), передбачає фактично ненадходження грошових коштів до бюджету. Станом на сьогодні немає ні акту про результати податкової перевірки, ні рішення податкових органів, що передбачено статтями 54-58 Податкового Кодексу України», – зазначають адвокати.

При цьому, як наголошується в повідомленні прес-служби, суддя Борейко Сихівського районного суду м. Львова вже двічі виносив ухвали про арешт майна та корпоративних прав IDS Group Ukraine начебто за запитом правоохоронних органів Россії.

В коментарі Варіантам член ради директорів IDS Borjomi International, директор з корпоративних питань, депутат Львівської облради Всеволод Білас розповів, що у мітингу, що відбудеться під судом братимуть участь усі політичні сили.

Він додав, що питання щодо Моршинського заводу мінеральних вод буде винесене на сесію Львівської облради у п’ятницю, 23 листопада.

Нагадаємо, 16 листопада Галицький районний суд не задовольнив скаргу Валерія Жовніра на постанову начальника відділу ГУ УМВСУ у Львівській області про порушення проти нього кримінальної справи за ухиляння від сплати податків. 

Раніше Сихівський районний суд Львова заарештував всі українські активи компанії IDS Borjomi, пов'язані з російським олігархом Борисом Березовським у відповідь на рішення Басманного суду Москви. 

Представники IDS Group Ukraine вважають такі дії українського уряду ознаками рейдерської атаки. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.