Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

vorobus.com

Середа, 21 листопада 2012, 12:33

Музей облаштують в колишній катівні НКВД у Дрогобичі

В колишній катівні НКВД у Дрогобичі влада міста планує облаштувати музей.

У Дрогобичі розпочинається другий етап у створенні меморіального комплексу «Тюрма на Стрийській» - облаштування музею у приміщенні фізико-математичного факультету університету (колишня катівня НКВД) на вул. Стрийській, 3.

Секретар міської ради Дрогобича Тарас Метик розповів, що в музеї буде розміщено експозицію, яка розповідатиме про жахіття, які творилися тут у кінці 30-их, 40-их та 50-их років минулого століття органами НКВД-МГБ. «В одній з кімнат, виділених під музей, є сумнозвісна криниця глибиною 32 метри, у якій, за попередніми даними, можуть бути останки 1,5 тисячі осіб. Цей факт допоможе відвідувачам більш реально усвідомити увесь трагізм масових злочинів сталінського режиму», - додав Тарас Метик.

12 липня цього року у Дрогобичі, з метою увіковічення пам'яті невинно закатованих у 1939-1941 роках у тюрмі НКВД, з ініціативи дрогобицької громади та священиків Української греко-католицької церкви, відбулось урочисте відкриття першого етапу меморіального комплексу «Тюрма на Стрийській». Міський голова Олексій Радзієвський тоді пообіцяв громаді міста сприяти створенню музею.

Джерело: kamenjari.info

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.