Зміст статті

13 грудня 2019

Звіт фракції Громадянська позиція за 2019 рік

Звіт фракції Громадянська позиція у Львівській міськраді за 2019 рік.

Звіт фракції Громадянська позиція у Львівській міській раді за 2019 рік.

Фракція Громадянська позиція у Львівській міськраді складається з шести осіб. Переважна більшість депутатів відвідує практично всі пленарні засідання та засідання комісій. Фракція голосувала за важливі питання, зокрема, за прийняття бюджету на 2020 рік. Відтак залишилася найскладніша частина – погодити і прийняти перелік об'єктів, фінансування яких входить до бюджету розвитку. Фракція вважає, що функція депутатів місцевих рад не може зводитися до взаємної політичної боротьби в раді, а працювати лише на консолідовану позицію у розбудові міста. Відповідно до цього і діяли депутати фракції, які зосередили свою роботу не лише в округах, але і в місті загалом. Члени фракції регулярно ведуть прийом виборців та виділяють матеріальну допомогу людям, які її потребують.


Юрій Кужелюк

Голова фракції Юрій Кужелюк працює у комісії з питань фінансів та планування бюджету, є одним з найдисциплінованіших депутатів Львівської міської ради, відвідує практично всі сесії, засідання комісії та робочих груп. Округ, де обрали Юрія Кужелюка є одним з найскладніших у Львові, оскільки має найбільшу територію та об’єднує багатоповерхову забудову.

На території округу є чотири школи, яким депутат приділяє особливу увагу. Найбільшим успіхом є завершення будівництва і відкриття дитячого садочка в СЗШ № 70 (на 90 дітей) та початок будівництва нового корпусу школи-садка "Провесінь". Збудовано нульовий цикл та завершується будівництво 1-го поверху. Загалом проект передбачає спортивний та актовий зали, харчоблок, тир  та класні кімнати. Саме так школа має перетворитися на повноцінний навчальний заклад. Велика увага приділяється розвитку спортивних споруд. Так цього року відкрили сучасний спортивний майданчик СЗШ № 63 (біля церкви Покрови), відремонтували і ввели в дію спортзал у СЗШ № 71 на Кривчицях, розпочали будівництво сучасного спортивного майданчика в житловому масиві "Провесінь". Розробили ПКД на будівництво їдальні, спортзалу та актового залу у СЗШ № 63. Будівництво цього корпусу розпочнеться вже наступного року.

Цього року вдалося вирішити важливу транспортну проблему Глинянського тракту – запустити низькопідлоговий автобус на маршруті №18 до ж/м "Провесінь". Також запустили автобус "Атаман" на маршруті № 39, який покращив транспортне сполучення з Кривчицями. На жаль, болючою проблемою залишається курсування автобуса № 39, яке ще потребує вирішення. Велику увагу депутат приділяє функціонуванню інженерних мереж. Так цього року завершили роботи з каналізування та заміни водопроводу в мікрорайоні Глинянський тракт – Кошова – Козацька. Завершили прокладання каналізаційного колектора на вулицях Лодія та Наступальна, а також замінили на них водопровід. Проклали каналізаційний колектор на вулицях Яловець та Маруньки. Завершується каналізування вул. Старознесенської. Замінили водогін на вул. Запольської і ведуться роботи на вул. Старознесенській.

Окреме питання – Плугівський водогін, який живить Личаківський район Львова та знаходиться в жахливому стані. Цього року провели роботи щодо заміни цього водогону на чавунні труби, з тим, щоб наступного року винести його з кварталу житлової забудови. Благоустрій – важлива річ для мешканців округу. Цього року замостили вулиці: Кошова, Яричівська, Табірна, а також тривають роботи на вул. Козацькій. Розпочалася реконструкція Личаківського парку, де вже зробили водовідведення, проклали велодоріжку від вул. Пасічної до Цетнерівки, прокладають кабель для освітлення і прокладають головну алею парку.

Юрій Кужелюк вже п'ятий рік їздить волонтером у зону бойових дій з допомогою Збройним силам України. Великий обсяг робіт запланований на наступний рік, 2020 рік, хоча, звісно, реалізація залежатиме від затвердженого бюджету розвитку.


Роман Іванців

Роман Іванців працює в комісії інженерного господарства. Голова федерації баскетболу. Значну увагу приділяє розвитку спорту та комфортного проживання мешканців. На території скверу Дж. Леннона відкрили спортивний майданчик з піщаним покриттям для гри у волейбол та футбол на піску. Також там розпочали будівництво спортивного майданчика для гри у міні-футбол зі штучним покриттям. Завершили будівництво баскетбольно-волейбольного майданчика на території СЗШ 97 на вулиці Миколайчука. Продовжили реалізацію проекту з будівництва стадіону з натуральним покриттям на території цієї школи, зокрема, влаштували систему автополиву, розпочали роботи щодо влаштуванню огорожі та благоустрою території, провели підготовку під будівництво міні-футбольного майданчика із штучним покриттям. Після завершення цей комплекс стане базовим для розвитку спорту в мікрорайоні.

Депутат брав активну участь у реалізації проекту щодо будівництва Палацу спорту на Сихові. Наразі визначили підрядника, з яким підписали договір на будівництво Палацу спорту загальною вартістю 499 млн.грн. Первинна вартість проекту становила 985 млн.грн. У межах конкурсу "Громадський бюджет" наступного року розпочнеться будівництво спортивних майданчиків на території СЗШ №30 на вулиці Мазепи (великий проект). Згідно малого проекту відбудеться облаштування пішохідних доріжок та оглядового майданчика у сквері Дж. Леннона. За результатами реалізації одного з минулорічних проектів-переможців здійснили облаштування території дитячого дошкільного закладу № 14 на вулиці Щурата. Також на вулиці Щурата завершується здійснення капітального ремонту її частини та дворів будинків №№ 5, 7.

Вдалося розпочати будівництво дороги до Голосківського кладовища вулицею Миколайчука, оскільки цього тривалий час добивалися мешканці Львова. Наразі спорудили вже понад 0,5 км дороги.


Назар Палідович

Назар Палідович працює в комісії з питань комунальної власності. У 2019 році продовжив реалізовувати напрацювання попередніх років. Вдалося дати старт ряду нових проектів, які стосуються покращення інфраструктури та благоустрою Личаківського району, вирішенню ряду проблем житлово-комунального господарства та розвитку матеріальної бази закладів освіти, культури й спорту. Особливу увагу приділяє освітнім та дитячим проектам. На початку 2019 навчального року, на вул. Пасічній, 64, у приміщенні ЛКП відкрили оновлений дитячий клуб "Колібрі" площею 127 кв. м. З міського бюджету залучили на капітальний ремонт цих приміщень понад 1,4 млн. грн. і ще 150 тис. грн. – на придбання меблів та інвентаря для дітей. У цьому дитячому клубі діють: клас англійської мови, творча майстерня, в якій проводять заняття з хенд-мейду, образотворчого мистецтва та ліпки з глини та фотогурток. Загалом понад 200 дітей можуть безкоштовно всебічно займатись та розвиватись.

На наступний рік запланували облаштування сенсорної кімнати для дітей з аутизмом, де будуть спеціальні килимки, обладнання для розробки моторики рук, стіл з кінетичним піском, конструктори та гамаки. Школа № 42 є центральним освітнім об'єктом округу. Цьогоріч, за рахунок хлібопекарської компанії "Галицька здоба", відремонтували фойє першого поверху. Учні школи отримали нову комфортну локацію для відпочинку і дозвілля. А свіжа випічка, яка доставляється щоранку, як і гаряче какао, стали смачним додатком до їхнього дозвілля. У школі відремонтували підвальні приміщення, закупили необхідний інвентар для занять спортивно-оздоровчого клубу "Одісей", де дітлахи мають змогу займатися спортом в добре облаштованому спортивному клубі.

Тривають роботи з облаштування нового спортивно-дитячого майданчика на вул. Медової Печери, де вже створили нове футбольне поле з штучним покриттям. Тривають роботи з облаштування решти території цього майданчика. Найважливішим проектом для реалізації є відновлення діяльності ДНЗ №102, що на вул. Медової Печери, 13. У цьому садочку діятиме сім груп, а його відкриття заплановане на кінець 2020 року. Неординарним профорієнтаційним проектом є програма освітньо-пізнавальних екскурсії на хлібопекарську компанію "Галицька здоба". Тут пекарі розповідають школярам про організацію технологічного процесу, показують  процеси замішування та обробки тіста, випікання та пакування виробів. Ця програма діє на постійній основі й екскурсії є безкоштовними!


Олег Сорочкін

Олег Сорочкін працює в комісії з питань землекористування. Протягом року підготував та подав 50 депутатських запитів і звернень. Активно добивається їхньої реалізації. Також у 2019 році він провів 47 прийомів громадян під час яких прийняв 292 відвідувачів. Зважаючи на специфіку округу (стара частина міста), депутат значну увагу приділяє благоустрою. Цьогоріч здійснили капітальний ремонт тротуарів вул. Головацького, провели капітальний ремонт внутрішніх дворів будинку № 11 на вул. Ярослава Мудрого та будинку № 2 на вул. Комарова. Спільно з мешканцями (дольова участь) депутат добився проведення ремонтів дахів, балконів, каналізаційних систем чи заміни вікон у більш як 20 будинках округу.

Ініціював минулого року будівництво сучасного мультифункційного спортивного майданчику на вул. М. Вовчка з вуличними тренажерами та гумовим покриттям для гри у футбол та баскетбол. Цього року майданчик вже відкрили для усіх охочих.


Ігор Вань

Ігор Вань представляє селище Рудно і працює в комісії з питань гуманітарної політики Львівської міської ради. Ветеран російсько-української війни. На фронті з 2014-го року, пройшов найважчі ділянки бойових дій. За його сприяння триває будівництво школи в Рудно та здійснюється каналізування селища. Збудували ЦНАП та завершили капітальний ремонт поліклініки. Подав 18 депутатських запитів та звернень. Провів 31 прийом громадян під час яких  прийняв 118 відвідувачів. Особливу увагу приділяє проблемам, що стосуються ветеранів бойових дій на Сході України. Активно займається волонтерською діяльністю.

Ігор Вань та Юрій Кужелюк з бійцями 80-ї десантно-штурмової бригади в селищі Піски під Донецьком

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.