Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гральний бізнес

П'ятниця, 20 грудня 2019, 10:26

В Україні заборонили гральний бізнес під виглядом лотерей

гральний бізнес

Відсьогодні нацполіції та фіскальна служба перевірятимуть всіх операторів державних лотерей. 

Про це повідомив Прем'єр-Міністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці у Фейсбук

Сьогодні, 20 грудня, уряд заборонив займатися гральним бізнесом під виглядом державних лотерей.

"Уряд виключив можливість розповсюдження грального бізнесу під виглядом державних лотерей. Міністри проголосували за скасування відповідних положень щодо розповсюджувачів лотерей в ліцензійних умовах", – зазначив Гончарук. 

Вже відсьогодні нацполіція перевіряє діяльність всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу, а Державна фіскальна служба перевіряє їхні ліцензії. 

Як повідомляє прес-служба Кабміну, сьогодні вночі в Україні вже закрили понад 150 закладів з "лотереями" та вилучили обладнання на 46 млн грн.

"В Україні працює лише три оператори державних лотерей. Однак це не заважає десяткам сотень закладів по всій країні здійснювати гральну діяльність, заборонену законом, прикриваючись лотереями. Як це працює? Ці заклади укладають з операторами держлотерей договори на розповсюдження. Прикриваються цими договорами, однак на території закладу встановлюють "гральні автомати", які заборонені законом.  Ми ці схеми припиняємо", –заявив Гончарук у коментарі прес-службі. 

Нагадаємо, у серпні на бізнес-форумі в Туреччині президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні будуть легалізовані азартні ігри, що стимулюватиме розвиток туризму у регіонах біля Чорного моря.

Додамо, майже 60% українців не підтримують легалізацію грального бізнесу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.