Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

galleryua.com

Четвер, 22 листопада 2012, 12:54

Міська рада цькує директора парку «Знесіння»

Директор Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Олександр Завадович вважає, що міськрада Львова проводить проти нього нечесну політику, прагнучи звільнити з посади.

Про це пише Ратуша.

Після того, як Завадович пішов у двотижневу відпустку 12 листопада (у зв’язку зі смертю батька), міська рада призначила виконувачем обов’язків керівника організації інспектора з охорони навколишньогго середовища цієї установи Тараса Галича.

Хоча, згідно з посадовою інструкцією, мала б призначити заступника директора.

За словами Завадовича, звільнити з посади його намагаються уже понад два роки, проводячи різноманітні перевірки та пишучи догани.

Директор парку підозрює, що міська влада має свої приховані плани щодо зміни керівництва організації, тому робить цей процес непрозорим.

«Якби мені пояснили, у чому справді річ, що потрібна заміна, дали час передати людині справу, я би, можливо, не заперечував. З одного боку розумію, що самому впиратися не варто, це дякувати Богу, не воєнні дії, і не треба вмирати в окопі. А з іншого боку, тривожать два мотиви: перший – підла поведінка з погрозами, що, мовляв, йди, бо в тебе іншого виходу нема, не хочеш по-доброму, то ми тобі організуємо кримінал, другий - те, що не бачу людини, якій усе віддаю. Бо репліка про те, що в парку нині «несучасний менеджмент», потребує активного обговорення і поправки, а не приходу когось, хто там зробить балаган», – розповів Завадович.

Він додав, що відділ кадрів міської ради скеровував у парк «Знесіння» трьох претендентів на посаду директора і всі вони були здивовані, заставши людину на посаді, оскільки їх запевнили, що є вакансія.

Як зазначила в коментарі виданню юрист Софія Шутяк, департамент містобудування Львівської міської ради не дотримується правил керування організацією.

«Є генеральна трудова угода, посадові інструкції, де чітко прописано, що обов’язки директора в разі його відсутності виконує заступник директора. Тото принаймні двох осіб (директора парку і його заступника) керівник департаменту містобудування мав би поінформувати й ознайомити з наказом про те, що виконувачем обов’язків на час відсутності директора парку буде інша особа, якої не зазначено в інструкції», – повідомила юрист.

Зазначимо, що нещодавно міська рада звільнила з посади директора ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Ігоря Гавришкевича в той час, як той перебував на лікарняному.

Через це рішення управління охорони історичної спадщини Львівської міськради Гавришкевич подав до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.