Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

wikipedia.org

Четвер, 22 листопада 2012, 14:07

«ЕКО-ДІМ» причетний до скандалу навколо забудови Снопківського парку у Львові

Фірма «Бодекс», яка оплачує розробку плану забудови частини Снопківського парку, належить одному з найбільших публічних акціонерних товариств Львівщини «ЕКО-ДІМ».

Про це пише Львівська газета

Як вдалося з’ясувати «Газеті», згідно з договором купівлі-продажу від 09.07.2010 року, Артемович В.І. продав ПАТ «Холдингова компанія «ЕКО-ДІМ» частку в статутному капіталі ТзОВ Виробничо-торгове підприємство «Бодекс» у розмірі 51%.

При цьому, пише видання, незрозумілим залишається, навіщо одній із найбільших будівельних фірм міста платити за розробку документа, який їй навіть не покажуть.

Адже, згідно із законом, фірма може заплатити за роботу, але користуватись детальним планом має права винятково управління архітектури Львівської міської ради, яке і виступило замовником детального плану території району забудови.

Компанія «Бодекс» є власником будівлі на вулиці Кримській поблизу парку, розповів в коментарі «Газеті» керівник архітектурно-планувальної майстерні №2 Інституту «Містопроект» Віталій Дубина.

Рішення про перебудову цієї споруди, за його словами, можуть ухвалити лише на підставі генерального плану забудови. Тобто фірма може чекати, поки це зробить міська рада або замовити документацію власним коштом, що і було зроблено.

«Натомість експерти припускають, що будівельні фірми кинули оком на ділянки, навколо яких розробляють детальні плани забудови, просто не всі мешканці здогадуються, що невдовзі тут буде новобудова», – йдеться у статті.

Нагадаємо, 26 жовтня 2012 року виконавчий комітет Львівської міськради своїм рішенням виокремив чотири гектари землі поблизу Снопківського парку для детального плану забудови.

Мешканці вулиці Кримської поблизу парку вважають, що таким чином міська влада хоче вкрасти кілька гектарів парку і віддати їх під забудову.

Одна із учасниць акції протесту проти забудови парку збирається виїхати за кордон через погрози.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.