Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

news.ub.ua

П'ятниця, 23 листопада 2012, 12:10

П’ять вітро- та дві сонячні електростанції планують збудувати на Львівщині

П’ять вітро-, дві сонячні електростанції та дві мініГЕС планують збудувати на Львівщині.

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівської ОДА, не зазначивши при цьому термінів введення в експлуатацію, а також вартості реалізовуємих проектів.

Здійснюється робота над проектами п’яти вітроелектростанцій (ВЕС):  «Старий Самбір – 1» – 12,5 МВт, «Старий Самбір – 2» – 25,0 МВт, Сколівської ВЕС – 42,0 МВт, Миколаївської ВЕС – до 30 МВт,  Дрогобицької ВЕС – 23 МВт та Cокальської ВЕС – до 30 МВт.

Роботу по проекту будівництва Дрогобицької ВЕС на земельній ділянці с. Опаки розпочали фірма «Beten» і французька фірма «Valorem», - уточнено у повідомленні. 

Проектом передбачається встановлення вітротурбін загальною потужністю 50,0 МВт.

На Львівщині, в с. Липники, вже працює одна мала вітротурбіна для індивідуальних споживачів потужністю 0,50 кВт . Вітротурбіна змонтована фірмою ПП «Техно-Ас».

Щодо сонячних електростанцій, то на Львівщині лише розглядаються два перспективні проекти: будівництва Сокальської сонячної електростанції, потужністю 6,88 МВт та Самбірської - потужністю 9,4 МВт.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Еко-Оптіма» працює над проектом малої ГЕС «Верхнє Синьовидне-2» в Сколівському районі. Переспективним є проект малої ГЕС на водосховищі Добротвірської ТЕС ПАТ «ДТЕК Західенерго», - наголошено у повідомленні. 

На Львівщині, в с. Липники, вже працює одна мала вітротурбіна для індивідуальних споживачів потужністю 0,50 кВт . Вітротурбіна змонтована фірмою ПП «Техно-Ас».

У 2008 році була введена в експлуатацію мініГЕС Завадівська (р.Стрий – с. Явора Турківського району). Її встановлена потужність становить 500 кВт. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.