Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

lazuright.com

П'ятниця, 23 листопада 2012, 14:13

Львівський бізнес повинен стати на захист Моршинського заводу мінеральних вод – Олег Баран

Львівський бізнес повинен консолідовано доєднатися до захисту Моршинського заводу мінеральних вод.

 

Про це у коментарі Варіантам наголосив депутат Львівської обласної ради, львівський підприємець, засновник ТзОВ «Барком» (ТМ «Родинна ковбаска») Олег Баран.

«Ми стали свідками спроби рейдерського захоплення активів Моршинського заводу мінеральних вод. Одного із найпотужніших підприємств області, яке дає роботу для  кількасот осіб. Сьогодні під приціл рейдерів потрапив Моршинський завод. Якщо цю ситуацію пустити на самоплив, то вже завтра це може бути будь-яке інше підприємство нашої області», – зазначає Олег Баран.

На його думку, потрібна спільна підтримка від представників бізнесу Львівщини і не тільки.

«Лише у випадку, якщо усі ми – політики, бізнесмени, громадські діячі і просто львів’яни не будемо байдужими та об’єднаємося – ми зможемо дати відсіч цій брудній спробі рейдерської атаки. А значить не просто врятуємо завод та збережемо робочі місця, а й прикладом небайдужості захистимо кожного з нас», – впевнений депутат..

Cьогодні, 23 листопада, Львівська облрада звернулася до Президента України, Генпрокурора, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради юстиції, Комітету ВРУ з питань правосуддя з проханням вжити невідкладних заходів проти рейдерської атаки на Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», свавілля правоохоронних та контролюючих структур та винесення завідомо неправосудних рішень Сихівським районним судом.

Тим часом зранку представники Моршинського заводу мінеральних вод пікетували Львівську обласну раду. Люди вже неодноразово виходили на акції протесту.  Вони  протестують  проти рішення Сихівського районного суду, який виніс постанову арештувати все майно заводу. Наразі порушена кримінальна справа проти генерального директора заводу Валерія Жовніра, якого звинувачують в умисному ухиленні від сплати податків на суму 3 млн. 100 тис. грн.

«Формальним приводом для початку рейдерської атаки на Моршинський, Миргородський та Трускавецький заводи мінеральних вод, які входять до складу компанії IDS Group Ukraine, послужили сфабриковані рішення районних судів Львівської та Полтавської областей. Таким чином, суд фактично узаконив здійснення тиску на керівника підприємства, який сьогодні перебуває під «слідчим катком» і проти якого 26 жовтня поточного року порушена кримінальна справа. Як наслідок такого рішення суду, близько 700 родин у Львівській області на межі втрати стабільної роботи, а державний та місцеві бюджети можуть понести мільйонні збитки», – наголошують представники Моршинського заводу.

Нагадаємо, мажоритарним власником ISD Grup Ukraina, до якої входить Моршинський завод мінеральних вод, є члени сім’ї покійного Бадрі Патаркацишвілі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.