Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Військові

Субота, 24 листопада 2012, 19:02

На Львівщині військові випробують високоточний снаряд «Квітник»

Завершуються державні випробування зразку високоточного озброєння – артилерійського 152-мм снаряду “Квітник” на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

Про це повідомила прес-служба Міноборони.

Снаряд розроблено ДП “Науково-виробничий комплекс “Прогрес”. 

Високі технічні характеристики снаряду були підтверджені під час дослідницьких, експериментальних командно-штабних навчань “Перспектива-2012”.

Характерною особливістю нових боєприпасів є наявність лазерної головки самонаведення, яка працює в парі з далекоміром, що “підсвічує” ціль. Ці та інші технічні  удосконалення дають майже 100% ймовірність поразки цілі з першого пострілу.

Практичну складову випробувань виконують офіцери-артилеристи та особовий склад з 55-ї окремої бригадної артилерійської групи 72-ї окремої механізованої бригади.

Вражає точність боєприпасів та його ефективність.

«Найважливіші цілі будуть уражені за невеликий проміжок часу та за допомогою меншої кількості боєприпасів», – розповів командир батареї капітан Дмитро Ющенко.

Усю техніку, в тому числі артилерійські системи 2С3 “Акація” та інші необхідні засоби забезпечує Центр забезпечення навчального процесу та Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ.

На сьогодні такою зброєю можуть похвалитися лише декілька країн – це, зокрема, Росія, Сполучені Штати Америки, Великобританія, а тепер ще й Україна, - зазначено у повідомленні. 

Державні випробування планують завершити у перших числах грудня. За цей час будуть відстріляні ще з десяток снарядів, проведено аналіз ефективності “Квітника” щодо застосування по рухомим цілям. На думку фахівців, після цього, вже найближчим часом він може бути прийнятий на озброєння української армії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.