Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.volynpost.com

Понеділок, 26 листопада 2012, 14:18

Механізм оскарження відмови в наданні польської візи не працює – Андрій Лемак

Процедура оскарження відмови в наданні візи в польському Консульстві у Львові є незрозуміла і механізм її не працює.

Про це сьогодні, 26 листопада, на прес-конференції розповів представник громадської ініціативи «Європа без бар'єрів» Андрій Лемак.

На думку Андрія Лемака, більшість громадян, яким відмовили в отриманні візи, просто необізнані в процедурі оскарження такого рішення. Частина з них вважає, що оскарження нічого не змінить, а декого хвилює фінансова складова, оскільки апеляція коштує 60 євро. Громадянам, котрі отримали відмову, простіше і дешевше знову здати документи на візу, ніж подавати апеляцію на відмову.

За словами консула Генерального Консульства Республіки Польща у Львові Лідії Аньоловської, кожен, кому відмовили у виданні візи, отримує формуляр, де чітко вказані причини відмови і може протягом 7 днів з моменту його отримання оскаржити рішення в Консульстві.

Консул додала, що серед усіх, виданих у 2012 році віз (а їх на кінець жовтня Консульство Республіки Польща у Львові видало майже 300 тисяч), приблизно 3% - це відмови.

«Кількість відмов останнім часом зросла, оскільки після скасування оплати за національні візи з вересня 2012 року, зросла кількість фальшивих документів. Коли ж ми розмовляємо з громадянами, яким відмовили через фальшиві запрошення, то звернутися до правоохоронних органів і оскаржити фірму чи офіс, в якому вони отримали таке запрошення, вони чомусь не погоджуються», - підкреслила Лідія Аньоловська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.