Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

blog.i.ua

Вівторок, 27 листопада 2012, 13:25

Правоохоронні органи розпочали досудове розслідування у справі розкрадання коштів у Галицькому райвідділі освіти Львова

Слідчий відділ Галицького РВ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області за матеріалами прокурорської перевірки розпочав досудове розслідування у справі про розкрадання близько 3 млн. грн. у Галицькому райвідділі освіти Львова.

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

За результатами проведеної перевірки, прокуратура Львова виявила ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (заволодіння майном в особливо великих розмірах), у діяльності посадових осіб відділу освіти Галицького району міста, – сказано у повідомленні.

У ході перевірки з’ясовано, що останні упродовж січня 2010 – червня 2012 років незаконно заволоділи коштами міського бюджету у сумі 3 млн. грн.

Для цього вони систематично вносили до відповідних фінансових документів завідомо недостовірну інформацію про завищені суми нарахованих заробітних плат працівникам освітніх закладів Галицького району Львова.

Відтак вказане кримінальне правопорушення прокуратура Львова зареєструвала в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. 

Нагадаємо, управління контролю Львівської міської ради проведе аудит у чотирьох районних відділах освіти Львова: Залізничному, Франківському, Сихівському та Шевченківському.

Прокуратура передала до суду дві кримінальні справи за фактом розкрадання бюджетних коштів у двох школах Галицького району на загальну суму 900 тис. грн.

Аудит державної фінансової інспекції у бухгалтерії Галицького райовідділі освіти встановив факт знищення всіх документів. 

Мер Львова Андрій Садовий 12 липня скерував у прокуратуру та СБУ Львівської області листа, в якому просив провести перевірку фінансових порушень, виявлених під час проведення аудиту правильності нарахування і виплати зарплати працівникам навчальних закладів та структурних підрозділів, підпорядкованих відділу освіти Галицького району за 2010-2012 роки. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.