Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

portal.lviv.ua

Вівторок, 27 листопада 2012, 15:35

Вулиця Лесі Українки у Львові буде виключно пішохідною – Садовий

Вулиця Лесі Українки у Львові після проведеного ремонту стане повністю пішохідною, транспорт зможе лише привозити продукти в магазини та заклади харчування.

Про це сьогодні, 27 листопада, на брифінгу Варіантам розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Міський голова додав, що частину вулиці Л. Українки від «Вернісажу» до пр.Свободи ремонтуватимуть в наступному році.

Виконуючий обов'язки начальника управління капітального будівництва Львівської міської ради Ігор Фалюта розповів: «Ремонт вулиці Л. Українки був досить складним, деякі роботи доводилось проводити вручну. Комунікації замінили, водопровідні труби, цілу систему поміняли. Замінили 33 водопровідні вводи в будинки, замінили всі каналізаційні випуски, колектори, влаштовано загалом 55 колодців та дощоприймачів».

Для забезпечення довговічності вулиці передбачена бетонна підготовка. Вона дасть змогу не повертись з ремонтами до цієї вулиці протягом багатьох років. «Гарантійний термін – 10 років, але, гадаю, насправді, він буде набагато довший. Роботи виконані дуже якісно», - висловив сподівання виконуючий обов'язки начальника управління капітального будівництва Львівської міської ради Ігор Фалюта.

Щодо ремонтних робіт на інших вулицях Львова, то Ігор Фалюта повідомив: «На сьогоднішній день ми повинні закінчувати ремонт вулиці Богданівської. При надходженні коштів з державного бюджету ми ще в силі виконати ці роботи цього року. Поки що вони зупинені на вул. Богданівській, оскільки з 2 листопада 3 млн. грн. перебувають в держказначействі заморожені і фірма Онур, яка проводить ремонт вулиці, не може закупити будівельні матеріали для продовження асфальтування Богданівської.

На питання про заборгованість міста Управлінню капітального будівництва Ігор Фалюта повідомив, що на сьогоднішній день за виконані ремонти доріг у Львові місто заборгувало приблизно 175 млн. грн.

Нагадаємо, під час ремонтних робіт Археологи знайшли залишки двох оборонних веж та Високого муру на вул. Лесі Українки, які збираються відзначити іншим кольором бруківки, а вежі вимурованими шматками стіни висотою 20-40 см.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.