Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

vkurse.ua

Середа, 28 листопада 2012, 14:25

Україна підписала угоду на 1 млрд. дол. з невідомим чоловіком

Іспанська компанія Gas Natural Fenosa заявляє, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала угоду з Україною щодо управління консорціумом з будівництва LNG-терміналу на 1,1 млрд. дол.

 

Таку угоду офіційно в присутності прем'єра Миколи Азарова та міністра ПЕК Юрія Бойка підписав голова Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів в понеділок, 26 листопада.

Журналіст Financial Times у блозі на сайті видання зазначає, що від імені Gas Natural Fenosa угоду підписав чоловік, який говорив іспанською. "Каськів та його підлеглі ідентифікували його як Джорді Сарда Бонвеі", - зазначає видання.

Офіційні особи у Gas Natural Fenosa заявляють, що не підписували жодних угод з Україною, не знають Сарда Бонвеі, і він не представляє їхню компанію або дочірні.

"Gas Natural Fenosa не підписувала жодних контрактів щодо інвестування у LNG-термінал в Україні, або щодо управління консорціумом щодо будівництва цього терміналу", - сказано в офіційній заяві кампанії.

Українська сторона зі свого боку наполягає, що угода була підписана. А переговори з Gas Natural Fenosa велися через Бонвеі, який, начебто, представляв компанію.

За словами Бойка, іспанська компанія Gas Natural SDG, SA наразі з'ясовує, чи мав її представник повноваження підписувати угоди про співробітництво з українською стороною щодо реалізації проекту "LNG-Термінал" 26 листопада.
Міністр відзначив, що представник, що підписав документ, брав участь від компанії Gas Natural SDG, SA у всіх переговорах з Україною.

Джерело: Forbes

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.