Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

liveinternet.ru

Середа, 28 листопада 2012, 14:50

Сhevron «задобрює» громадськість Львівщини подарунками та їжею – Сех

Британська компанія Сhevron, яка виграла конкурс на видобуток сланцевого газу на Львівщині, намагається задобрити представників громадськості у регіонах видобутку газу подарунками та їжею. 

Про це сьогодні, 28 листопада, на прес-конференції повідомила новообраний народний депутат України, екс-голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Ірина Сех.

Як розповіла нардеп, компанія Сhevron зобов’язалась проводити семінари для представників громади 6-ти районів Львівщини, де плануються проводити розробки родовищ сланцевого газу.

Однак, за її словами, вже 19 листопада на ім’я голови Львівської облради прийшлов лист від представництва компанії Сhevron в Україні.

У ньому голова представництва компанії Піт Кларк з жалем констатує, що компанія змушена відкласти проведення семінарів, оскільки спеціалісти компанії не мають змоги розглянути велику кількість запрошених осіб від Львівської області на семінари, розповіла депутатка.

«Жоден із наших запрошених гостей, ще не дійшов до ліміту, коли державному службовцю дозволяється одержувати подарунки або їжу відповідно до українського законодавства», – зацитувала Сех слова Піта Кларка.

Вона додала що таким чином компанія сама зізнається, що за допомогою подарунків чи їжі намагалася схилити на свій бік відвідувачів деяких семінарів.

«Можливо, в якихось країнах,  де Сhevron має представництво, такі речі, як отримання подарунків та їжі спрацьовують, але в Україні це не є основним аргументом», – підсумувала Сех.

Додамо, що сьогодні Ірина Сех заявляла, що влада через зміну законодавства урізає права органів місцевого самоврядування, прагнучи усунути їх від розробки родовищ сланцевого газу.

Нагадаємо, у вересні цього року уряд України продовжив до 160 днів термін укладення угод про розподіл продукції з компаніями Chevron на видобуток вуглеводнів, які видобуваються на Олеській площі.

У травні цього року компанії Сhevron i Shell виграли конкурс на розробку Олеського родовища сланцевого газу.

Львіська облрада виступила проти цієї ініціативи, посилаючись на висновки науковців, що заявляють про екологічну небезпеку таких розробок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.