Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Комуналка

uk.wikipedia.org

Четвер, 29 листопада 2012, 15:09

Трамвай на Сихів не покращить транспортну ситуацію в місті – Кужелюк

Трамвайна колія на Сихів, для будівництва якої доведеться взяти 16 млн. євро позики, насправді не покращить транспортну ситуацію у Львові.

Таку думку сьогодні, 29 листопада, на прес-конференції у прес-клубі висловив депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

«Уже кілька років на Сихові не можуть добудувати садочок, а ми говоримо про трамвай. То що важливіше для мешканців міста Львова: садочок чи трамвай?», - дивується Юрій Кужелюк і додає, що на завершення будівництва садочку піше значно менше коштів, ніж на трамвайну колію.

Навіть якщо і буде проведений трамвай на Сихів, то, на думку голови постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Яромира Самагальського, виникне багато витрат на її обслуговування. Тарифи ж на проїзд в електротранспорті Львова не покривають саму вартість проїзду. Тим більше, що у Львові, та в Україні загалом дуже багато пільговиків, тому краще і дешевше збільшити кількість автобусів, які б курсували на Сихів або прокласти тролейбусну лінію.

«В соціальному плані проект про трамвай на Сихів є дуже цікавим, оскільки можна буде задіяти навколишні поля, ціна на землю зросте, і такі проекти супроводжуються грантами, але треба спитати себе чи на часі цей проект і чи місто дасть собі з ним раду», - наголосив Самагальський.

Яромир Самагальський додав, що на будівництво трамвайної колії доведеться взяти позику на суму приблизно 16 млн. євро, а місто Львів на сьогоднішній день і так має великі борги перед ЄБРР.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.