Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

eventexperts.com.au

П'ятниця, 30 листопада 2012, 15:15

Дубневич заявляє про продаж бізнесу

Новообраний народний депутат України Ярослав Дубневич збирається разом зі своїм братом Богоданом вийти з бізнесу та вже веде переговори з покупцями про його продаж.

Про це він заявив в інтерв’ю Власть денег.

«Ми з братом прийняли рішення вийти з бізнесу. Перші переговори з покупцями ми вже провели. Я продаю свою частку і хочу присвятити себе політиці», – заявив Дубневич.

Від додав, що займатись бізнесом і розвивати підприємства йому більше не цікаво.

«Я створив не одну компанію, більшість з них зараз успішно працюють на національному рівні, однак настав час нових викликів. Сьогодні мені цікава законотворча діяльність. Як бізнесмен я побачив, наскільки невміло у нас прописані закони, яким тягарем для підприємств є 180 податків і зборів. Тому мені дуже цікава можливість скоротити кількість податків до семи, як в Грузії», – сказав Дубневич.

За його словами, вже є домовленості із західними компаніями, які будуть займатися всіма підприємствами Дубневичів.

При цьому, як зазначає автор статті Сергій Сироватка, не виключено, що Дубневич навмисно напускає туман навколо розпродажу активів.

Він вважає, що підприємства депутата надто тісно пов’язані з замовленями держструктур, аби не стати об’єктом тиску. Тому, на думку журналіста, рішення позбавитись від активів в цих умовах виглядає оптимальним. З іншого боку, формально керівництво холдингом омже далі здійснювати Богдан Дубневич. Справа лише в ціні, яку брати готові будуть заплатити задля збереження прибутковості бізнесу.

«Ризикнемо припустити, що, якщо продаж активів і відбудеться, справа обмежиться залізничними підприємствами. Під час спілкування з «ВГ» Ярослав Дубневич не приховував, що йому цікаві проекти в тепловій енергетиці, сільському господарстві та комунальній сфері. Окрім цього, найближчим часом від нього слід чекати нових цікавих проектів на медіа-ринку, де зараз він представлений радіо «Галичина», – пише журналіст.

Нагадаємо, на цьогорічних виборах до парламенту самовисуванець Ярослав Дубневич переміг у 120 в.о., обійшовши свою суперницю, кандидатку від Об'єднаної опозиції, журналістку Тетяну Чорновол.

Його брат, Богдан Дубневич, програв вибори у 118 в.о. кандидату від ВО «Свобода» Юрію Михальчишину. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.