Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

vkurse.ua

Понеділок, 3 грудня 2012, 12:24

Парламент проголосує завтра за податок на продаж валюти

Перший заступник керівника фракції Партії регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов заявив, що у вівторок парламент проголосує за введення 15%-го податку на продаж валюти, якщо Національний банк України ввести цей закон.

«Треба виправити ситуацію, коли брудні спекуляції певних фінансових структур похитнули курс гривні. Ми в Раді навіть не прийняли, а просто обговорили цей закон – і долар вже стабілізувався. Тому треба продовжувати», - сказав Чечетов в інтерв'ю Комсомольській правді.

Внесений головою профільного парламентського комітету Віталієм Хомутинніком без попереднього громадського обговорення законопроект викликав протест, в тому числі і в Раді, в результаті чого його зняли з розгляду Ради на засіданні 20 листопада.

Національний стверджує, що законопроект не зачепить інтереси простих громадян, оскільки передбачає звільнення від сплати збору коштів від конвертації валютних депозитів терміном від 30 днів, валютних казначейських зобов'язань і коштів на банківських карточках. Крім того, в НБУ переконані, що прийняття відповідного закону сприятиме стабілізації валютного курсу.

Експерти вважають, що така міра тільки посилить тіньовий ринок валюти.

Джерело: Комсомольська правда в Україні

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.