Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

екуменічний комплекс

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 17 квітня 2020, 12:44

У Львові в районі Пасічної збудують екуменічний комплекс ім. Івана Павла ІІ

екуменічний комплекс

Новий комплекс зведуть на перехресті вулиць Пимоненка – Хлібна.

Сьогодні, 17 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво релігійною організацією "Курія Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні" екуменічного комплексу ім. Івана Павла ІІ на вул. М. Пимоненка – вул. Хлібній у м. Львові.

Новий комплекс зведуть на земельній площею площею 0,4500 га, яка перебуває у комунальній власності та призначена для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.

Як встановили у міськраді висота комплексу не повинна перевищувати 25 метрів. Згідно з візуалізацією, будівля матиме 3 поверхи. На території комплексу облаштують сад, город, ягідник, стоянку для службових авто та майданчики для підземних контейнерів сміття.  Максимально допустимий відсоток забудови цієї земельної ділянки – 30 %.

 

За даними порталу YouControl релігійна органзація "Курія Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні" заснована більше 16 років тому, а її керівником є польський римо-католицький священник, архієпископ-митрополит Львівський (з 2008), голова Конференції римо-католицьких єпископів України Мокшицький Мечислав. 

Мокшицький, нагадаємо, був секретарем Папи Івана Павла II.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.