Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Транспорт

novyny.lviv.ua

Вівторок, 4 грудня 2012, 12:04

Працівники Львівської залізниці перейшли на скорочений робочий тиждень

Із початку грудня значна частина працівників Львівської залізниці працюють скорочений чотирьохденний робочий тиждень, відповідно мають три вихідні дні.

Про це Варіанти повідомили працівники Львівської залізниці.

Керівник прес-служби Львівської залізниці Лілія Криницька підтвердила цю інформацію і наголосила, що працівники Львівської залізниці за власним бажанням написали заяви на переведення на скорочений робочий тиждень, жодна вказівка згори з цього приводу не надходила.

«Практика переходу на скорочений робочий тиждень працівників управління, а також інших підрозділів Львівської залізниці в зимовий період застосовується не перший рік, - розповіла Криницька. - Минулого року працівники залізниці також так вчинили. Це пов’язано з тим, що в зимовий період скорочуються обсяги перевезення вантажів, отож навантаження на працівників скорочується. При цьому скорочуються й відрахування на зарплату».  

Цього року вантажопотік на Львівській залізниці впав на 60%, - зазначила Криницька.

«Фактично на робочих місцях, але без роботи, бо немає вантажів на оформлення, знаходиться багато працівників на станціях, митних переходах. Саме тому перехід на скорочений робочий тиждень в цьому випадку виглядає логічним і виправданим», - значила Криницька.

Керівник прес-служби Львівської залізниці уточнила, що робота за скороченим графіком на Львівській залізниці триватиме три зимові місяці – до березня.

Практика переведення працівників на скорочений робочий тиждень в зимовий період застосовується не лише на Львівській, але й на інших залізницях України. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.