Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продукти харчування

Середа, 22 квітня 2020, 13:46

На час карантину в Україні контролюватимуть ціни на 10 продуктів та деякі види ліків

продукти харчування

В Україні запровадили держрегулювання цін на деякі продукти харчування та медикаменти.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьогодні, 22 квітня, на своєму засіданні Кабінет міністрів України запровадив державне регулювання цін на десять продовольчих товарів, на окремі ліки, дезінфікуючи засоби, а також на засоби індивідуального захисту.

Зокрема, до переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість, потрапили: крупа гречана, цукор пісок, борошно пшеничне (вищий сорт), макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вітчизняного виробництва), молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), вода мінеральна без газу, масло вершкове жирністю 72,5%.

До переліку товарів протиепідемічного призначення потрапили ліки, серед яких парацетамол, антисептики та дезінфікуючи засоби, засоби індивідуального захисту (медичні маски, халати тощо).

Декларуванню зміни роздрібних цін на товари підлягають роздрібні ціни реалізації товару кінцевому споживачу. Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється в електронному вигляді, шляхом подання відомостей, до Держпродспоживслужби через її офіційний сайт, з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Нагадаємо, ще 15 квітня стало відомо, що на час карантину в Україні контролюватимуть ціни на деякі продукти та ліки.

А ще наприкінці лютого Антимонопольний комітет зафіксував у деяких регіонах підвищення цін на гречку та овочі до 60%. А наприкінці березня Львівська ОДА скерувала звернення до Антимонопольного комітету для початку розслідування щодо підвищення цін на продукти у Львові та області.

Також уряд ввів квотування на експорт гречки до 1 липня 2020 року.

Додамо, ще у 2017 році уряд скасував держрегулювання цін на низку товарів та послуг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.