Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

v.lviv.ua

Вівторок, 4 грудня 2012, 14:59

Громадськість просить Садового припинити цькування керівників Личаківського цвинтаря, парку «Знесіння» та Шевченківського гаю

Громадськість Львова звернулася до міського голови Андрія Садового з проханням припинити цькування директорів Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Олеся Завадовича директора музею Народної архітектури і побуту Івана Косачевича та скасувати рішення щодо незаконного звільнення директора «Музей Личаківський цвинтар» Ігоря Гавришкевича.

Відповідне звернення з підписами 14 громадських діячів оприлюднили на прес-конференції сьогодні, 4 грудня.

Серед підписантів звернення – громадський діяч Юрій Шухевич, поет Ігор Калинець та заслужений діяч мистецтв України Софія Кохмат.

Також на ім’я Садового надішлють заву з проханням поновити персонально Ігоря Гавришкевича на посаді директора «Музею Личаківський цвинтар», під якою стоять підписи 24 громадських діячів, зокрема, лауреата Національної премії Т. Г. Шевченка, народного художника України Миколи Андрущенка та заслуженого художника України Романа Опалинського.

Як зазначається у заяві та зверненні, громадськість стурбована особливо наполегливим і необґрунтованим цькуванням протягом останніх років керівників підпорядкованих Львівській міській раді установ: ЛКП «Музей Личаківський цвинтар», Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» та Музею народної архітектури та побуту у Львові.

«Нам не зрозумілий сам принцип вирішення кадрових питань міським головою. Адже мова йде не про пересічних новачків, а про досвідчених і фанатично відданих своїй справі кервівників, таких як Ігор Гавришкевич, Олесь Завадович та Іван Косачевич», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, нещодавно Львівська міська рада звільнила з посади директора ЛКП «Музей Личаківський цвинтар» Ігоря Гавришкевича. Він вважає своє звільнення незаконним та вже подав до суду.

Про своє цькування заявляє і директор Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Олесь Завадович, якому, за його словами, міська рада дошкуляє перевірками та прямими пропозиціями написати заяву про звільнення.

Про перевірки та кулуарні натяки щодо звільнення натякав також очільник Музею народної архітектури та побуту Іван Косачевич.

Всі троє директорів вважають такі дії Львівської міської ради спробою «зачистити» земельну територію, якою володіють ці установи. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.