Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

ukrfoto.net

Вівторок, 4 грудня 2012, 19:15

Прокуратура перевірить діяльність Музею народної архітектури та побуту у Львові

Після перевірки управлінням контролю та аудиту Львівської міської ради фінансово-господарської діяльності Музею народної архітектури та побуту у Львові, отримані матеріали скерували в прокуратуру.

Про це Варіанти інформує прес-служба Львівської міської ради.

Під час перевірки були виявлені порушення у використанні коштів, через що створена комісія для проведення службового розслідування, повідомляє прес-служба.

Серед порушень, які виявило управління контролю та аудиту Львівської міської ради – завищення  вартості виконання ремонтних робіт, невказування у договорах підряду виду договірної ціни, відсутність копій накладних на придбання основних матеріальних ресурсів (поточний ремонт електричних мереж виставкового звалу Музею, поточний ремонт ввідного пристрою, перевірка та поточний ремонт електрообладнання).

Також було виявлено, що матеріальні цінності, які передавались Музеєм підрядним організаціям для проведення поточних ремонтних робіт, реконструкції і дообладнання, не оформлені актами прийому-передачі матеріальних цінностей. 

За словами директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олега Березюка, метою перевірки було вивчити як в музеї використовували до 600 тис грн., виділених на ремонтні і реставраційні роботи за декілька років.

Тим часом директор музею Іван Косачевич вважає, що перевірки з боку Львівської міської ради, нагадують ситуацію, що склалася із цькуванням директора парку "Знесіння" Олександра Завадовича та звільненням директора "Музею Личаківський цвинтар" Івана Гавришкевича. 

"Спочатку - це перевірки місцевого характеру. Потім - зовнішні перевірки. Пізніше - легкі натяки кулуарного характеру на можливе звільнення, пізніше - реальні пропозиції написати заяву про звільнення за власним бажанням. Після моєї відмови слідує реальний прес контролюючих органів", - розповів Завадович. 

На його думку, контролюючі органи явно діють за вказівкою "згори" і мають на меті зробити все, аби знайти будь-яке порушення. 

Нагадаємо, сьогодні громадськість Львова звернулася до міського голови Андрія Садового з проханням припинити цькування директорів парку "Знесіння" Олександра Завадовича, Музею народної архітектури та побуту Івана Косачевича та поновити на своїй посаді звільненого директора ЛКП "Музей Личаківський цвинтар" Ігоря Гавришкевича.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.