Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

naub.org.ua

Середа, 5 грудня 2012, 16:47

Два працівники Держфінінспекції у Львівській області притягнуті до адмінвідповідальності за халатне ставлення до роботи

За результатами прокурорської перевірки двох працівників Держфінінспекції у Львівській області притягнуто до адміністративної відповідальності за халатне ставлення до роботи.

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.  

У ході перевірки встановлено непоодинокі порушення посадовими особами  Держфінспекції вимог чинного бюджетного законодавства та Закону України “Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні”, в тому числі при застосуванні заходів впливу, - зазначено у повідомленні.

До прикладу, Держфінінспекцією при відсутності порушень, безпідставно  винесено розпорядження про зупинення операцій з бюджетними коштами на рахунку відділу культури і туризму Самбірської райдержадміністрації.

У ході перевірки виявлено, що випадки безпідставного зупинення та відновлення операції з бюджетними коштами були непоодинокими.

Крім того, при значній кількості  проведених поточного року контрольних заходів, працівники інспекції практично не виявляли значні суми фінансових порушень. Відтак, акти ревізій зводились до формальної констатації фінансово-господарської діяльності.

Підтвердженням цього є той факт, що упродовж поточного року за 34 матеріалами, скерованими в органи прокуратури, порушено лише 5 кримінальних справ.

На усунення виявлених порушень начальнику Держфінінспекції у Львівській області прокуратурою області внесено подання, яке розглянуто та 2 посадові особи притягнуто до відповідальності.    

Загалом поточного року, за результатами розгляду документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 7 службових осіб Держфінінспекції. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.