Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

cikave.org.ua

Середа, 5 грудня 2012, 18:53

Представники громад Львівщини не захотіли розповісти «Шеврону» про проблеми соціального розвитку

Представники компанії Шеврон зустрілися з керівництвом Львівської облради, ОДА та головами районних рад та РДА, аби обговорити питання соціального розвитку районів області, однак розмова велася виключно навколо екологічних питань.

Зустріч відбулася сьогодні, 5 грудня, у приміщенні Львівської облради .

Ініціатором зустрічі стала компанія «Шеврон». Присутні на засіданні представники компанії поцікавились у голів районних рад та РДА, які соціальні ініціативи могли б бути необхідними для розвитку регіону, де планується видобувати сланець.

На це присутній на зустрічі голова Львівської облради Петро Колодій зазначив, що громади спочатку хотіли б бути впевненими у екологічній безпеці видобутку сланцевого газу.

Колодія, зокрема, цікавило питання хімічного складу речовини, яку компанія планує використовувати для гідророзривів.

«Перемовини не будуть успішними доти, поки не буде відповідей щодо хімічного складу речовин, за допомогою яких здійснюються гідророзриви. А коли у нас немає такої відповіді, ми не можемо гарантувати їм екологічної безпеки. Не можна сьогодні вирішити проблему енергоносіїв, а завтра мати проблему з питною водою», – сказав Колодій.

Представники ж «Шеврону» наголошували, що не можуть дати відповіді на це питання, оскільки послуги з розробки таких речовин надають інші фірми.

Екс-голова комісії з питань екології, рекреації та природних ресурсів Львівської облради, новообраного народного депутата Ірина Сех поцікавилась, чи враховує компанія те, що розробки родовищ сланцю проводитиме на густонаселеній території.

«Шеврон» же запевнив депутатку, що компанія має досвід розробок сланцю в американському штаті Пенсильванія, який є дуже схожими до Львова за різноманітними характеристиками.

Зауважимо, що коли наприкінці зустрічі Петро Колодій запропонував представникам голів районних рад та РДА висловитись з цього приводу, останні залишились пасивними - жодного висловлювання з їх боку не пролунало.

За словами Колодія, наступна зустріч львівських депутатів та чиновників із «Шевроном» відбудеться на початку наступного року. 

Нагадаємо, у вересні уряд України продовжив до 160 днів термін укладення угод про розподіл продукції з компаніями Chevron на видобуток вуглеводнів, які видобуваються на Олеській площі.

У травні компанії Сhevron i Shell виграли конкурс на розробку Олеського родовища сланцевого газу.

Львіська облрада виступила проти цієї ініціативи, посилаючись на висновки науковців, що заявляють про екологічну небезпеку таких розробок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.