Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Четвер, 6 грудня 2012, 13:22

Пам’ятна дошка на честь Євгена Коновальця відкрита у литовському Каунасі

Вчора, 5 грудня, в Каунасі (Литва) відбулося відкриття пам’ятної дошки на честь полковника Армії УНР, команданта УВО, голови Проводу українських націоналістів Євгена Коновальця.

 

Про це Варіанти повідомляє прес-служба Львівської облради.

Таблиця встановлена на будинку на алеї Свободи, в якому часто бував полковник, що мав литовське громадянство. Виготовили таблицю на кошти обласного бюджету за проханням української громади Литви.

«Український народ, як і литовський, довгий час були поневоленими народами, тому Коновалець завжди розумів бажання Литви, як й України, вирватися і стати незалежною державою. Він допоміг Литві, і Литва допомогла йому мобілізувати сили, щоб домагатися незалежності своєї країни. Я радий, що литовці не забувають Євгена Коновальця, і сьогодні ми говоримо про нього як про лідера боротьби за свободу. Свого часу Коновалець сказав, що тільки ті народи, які знають свою історію, гідні поваги інших», – зазначив на відкритті віце-мер Каунаса Станісловас Бушкевічіус.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.