Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

wikipedia.org/

Четвер, 6 грудня 2012, 13:54

Міліція встановить, хто зруйнував історичну пам’ятку на вул. Вірменській, 30 у Львові

Галицький райвідділ міліції Львова проведе досудове розслідування у справі руйнування об’єктів культурної спадщини за адресою вул.Вірменська,30 у Львові.  

 

Про це повідомила прес-служба Прокуратури Львівської області.

Прокуратурою Галицького району Львова внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч.2 ст.298 КК України (умисне незаконне нищення, руйнування об’єктів культурної спадщини), - сказано у повідомленні.

Йдеться про пошкодження  будинку – історичної пам’ятки на вул. Вірменській 30 у місті Львові.  

Нагадаємо, голова Львівської ОДА Костюк ініціював звернення до прокуратури Львівської області з проханням створити робочу групу для з’ясування об’єктивних причин, що спонукали для розгортання конфлікту між управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради та управлінням охорони культурної спадщини Львівської ОДА.

Управлінням охорони культурної спадщини Львівської ОДА виступило з критикою рішень управління охорони історичного середовища Львівської міської ради щодо: проведення реставраційних робіт у Костелі Єзуїтів (Собор Петра і Павла) у Львові без відповідних дозволів Міністерства культури, капітального ремонту вул. Лесі Українки без належних археологічних розкопів, а також дозволу для підприємства харчування «Княжий келих», розташованого на пр. Свобода у Львові, на засклення літнього майданчику.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.