Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

vkurse.ua

Четвер, 6 грудня 2012, 14:29

Уряд ввів авансові платежі і посилив тиск на фондовий ринок

Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому проекти законів, які вводять авансові платежі та посилюють тиск на фондовий ринок.

 

За обидва проекти закону проголосував 234 народних депутата за мінімально необхідних 226.

Законом запроваджується 3-відсотковий акциз на операції з цінними паперами та похідними. Збільшується питома вага специфічної складової акцизу на сигарети за рахунок зниження адвалорної.

Як підсумок, мінімальне акцизне навантаження на безфільтрову продукцію зросте на 35%, з фільтром – на 18%. Вводитися авансовий платіж акцизу для виробників тютюнових виробів (з розрахунку мінімального навантаження і ставки податку в момент подання декларації) та посилюється відповідальність за фальсифікат або товар з підробленими марками.

Також у новому законі вводиться 12-місячний термін дії використання марок акцизного збору старого зразка у разі зміни зразків таких марок на нові. Для платників спрощеної системи, які обрали другу групу, вводиться податковий період календарний рік (замість календарного кварталу).

Окрім того закон скасовує обмеження за критерієм кількості найманих працівників для 5, 6 груп платників єдиного податку, а ставка єдиного податку для 5 і 6 груп від 7% і 10% знижується до 5% і 7%.

Джерело: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.