Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.rmf24.pl

Неділя, 9 грудня 2012, 00:39

Польща запустила в небо сотні ліхтарів на знак солідарності з Україною

Сотні небесних ліхтариків злетіли сьогодні о 17 год. в небо Польщі поблизу кордону з Україною (Перемишль) та Білоруссю (Кузніца Бялостоцька).

Це знак солідарності з репресованою опозицією України та Білорусі. «Ми хочемо показати, що за права людини треба боротися не лише в далекій Азії чи Південній Америці, але також дуже близько біля нас»,- говорять організатори акції.

В цьому році це вже четверта така акція Ліхтарів Свободи, яку організовує Товариство Проект: Польща. Ця ініціатива має на меті відзначення підписання в грудні 1948 року Декларації прав людини, і привернення уваги до проблеми порушення прав людини в Україні та Білорусі.

Організатори прагнуть символічним жестом переказати світло надії всім, хто бореться за свободу.

«Хочемо показати нашу солідарність з борцями за свободу людини, опозиціонерами і репресованими в Україні та Білорусі. Ми пам'ятаємо процес Юлії Тимошенко та Олеся Бялацького», - говорить голова Товариства Проект: Польща Гжегож Пєтрашевскі. Він підкреслює, що період декларацій та пустих слів закінчився і треба голосно говорити про надуживання владою та порушення прав людини в Україні та Білорусі.

Джерело: www.rmf24.pl

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.