Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

vidido.ua

Понеділок, 10 грудня 2012, 15:01

Прокуратура передала до суду кримінальну справу відносно колишнього оперуповноваженого УБНОН, котрий підозрюється в хабарництві

Прокуратурою Залізничного району м. Львова передала до суду кримінальну справу відносно колишнього оперуповноваженого УБНОН ГУ МВС України у Львівській області, який підозрюється у зловживанні службовим становищем, перевищенні повноважень та одержанні хабара. 

 

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області. 

Кримінальну справу порушено  за ч.3 ст.364, ч.2 ст.365 та ст.368 КК України. 

З’ясовано, що міліціонер, діючи разом із 4 спільниками -працівниками правоохоронних органів, неправомірно затримав громадянина нібито за зберігання наркотичних засобів. Застосовуючи до останнього фізичне насильство, зловмисники змушували його зізнатися у цьому злочині.  

У подальшому за непритягнення затриманого до відповідальності, вимагали та отримали від нього понад 13 тис. дол. США хабара.    

Кримінальну справу стосовно чотирьох осіб, що діяли у змові із оперуповноваженим УБНОН, на даний час розглядає суд.  

Водночас вказаний працівник міліції перебував у розшуку з 2008 року.

Цьогоріч його затримано правоохоронними органами Італійської Республіки, а 20 листопада екстрадовано на територію України. Того ж дня колишнього міліціонера повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.  

Після проведення необхідних слідчих дій, прокуратурою Залізничного району Львова скеровано до суду обвинувальний акт для розгляду по суті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.