Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

maketerra.ru

Понеділок, 10 грудня 2012, 15:25

Львівська ОДА визначила 7 районів Львівщині, де планується створювати індустріальні парки

Львівська ОДА визначила 7 районів Львівщині, де планується створювати індустріальні парки на 12 ділянках: Броди, Буськ, Жидачів, Жовква, Радехів, Яворів та м. Новий Розділ.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівської ОДА.

“Концепція розвитку індустріальних парків Львівської області розроблена відповідно до Закону України “Про індустріальні парки” та визначає основи правових, організаційних і економічних умов створення й функціонування індустріальних парків на території області з метою реалізації інвестиційної й інноваційної політики місцевих органів влади і сприяння розвитку усіх видів підприємництва в регіоні.

При розробці Концепції враховані завдання Стратегії розвитку Львівщини до 2015 року та Регіональної програми розвитку малого підприємництва у Львівській області.

У презентованій концепції визначена мета й принципи створення індустріальних парків, акцентована увага на активах та перевагах Львівщини (розташування, промисловість як один з пріоритетів, розвиток інфраструктури, залізничне сполучення, інвестиції, ринок праці, зовнішньоекономічна діяльність). Для підвищення кінцевої результативності функціонування індустріального парку запропоновано фінансові, інформаційно-консультативні, організаційно-адміністративні форми державної підтримки.

Концепція розвитку індустріальних парків Львівської області є складовою частиною Регіональної програми інноваційного розвитку Львівської області на 2012–2015 роки, яка буде винесена на розгляд чергової сесії обласної ради.

Окрім цього, в межах Програми Транскордонної Співпраці «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013» затверджено на фінансування проект «Вирішення проблем техногенного забруднення транскордонних територій в ході ліквідації гірничо-видобувних підприємств Прикарпатських родовищ самородної сірки», поданий в рамках другого конкурсного набору. Проектом  передбачено проведення рекультивації по 60 га територій Роздільського ДХГП “Сірка” та Яворівського ДХГП “Сірка”, на яких планується  створення індустріального парку.  У 2013 році відбудеться підписання грантової угоди щодо реалізації даного проекту.

Нагадаємо, Програма Транскордонної Співпраці спрямована на реалізацію спільних соціальних та економічних проектів Польщі, України та Білорусі, на підвищення конкурентоздатності прикордонних територій країн, підтримку ініціатив місцевих громад та покращення якості життя.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.