Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

ohoronni-systemy.poslugy.lviv.ua

Вівторок, 11 грудня 2012, 13:07

Окремі приватні охоронні структури у Львові можуть бути позбавлені ліцензії за недотримання вимог законодавства

Прокуратурою Львівської  області в ГУ МВС у Львівській області внесено подання з вимогою анулювати ліцензії  приватним охоронним структурам, у яких виявлено порушення, на здійснення охоронної діяльності.

Про це повідомила прес-служба прокуратури у Львівської області. 

Прокуратура також вимагає притягнути до дисциплінарної відповідальності посадових осіб  відділу дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду УГБ ГУ МВС України у Львівській області, які не забезпечили належний контроль за дотриманням законодавства на вказаному напрямку.

 

Проведені органами прокуратури Львівської області перевірки виявили невідповідність персоналу охорони кваліфікаційним вимогам, які встановлені ст.11 зазначеного закону.

До прикладу, із охоронцями укладено цивільно-правові угоди, а не трудові договори, що надає можливість керівникам цих структур уникати відповідальності за дії своїх працівників.

З’ясовано, що при прийомі на роботу не перевіряється стан здоров’я охоронців, наявність чи відсутність у них судимостей за скоєння умисних злочинів, наявність спеціальної професійної підготовки та проходження відповідного навчання.

Крім того, у договорах не зазначається розмір майнової відповідальності охоронців. Водночас, охорона майна здійснюється без наявності відповідних документів, які підтверджують повноваження замовника щодо володіння, користування або розпорядження цим майном.

З огляду  на вказані порушення, прокурорами внесено 7 подань у приватні охоронні структури.

На території Львівської області, на даний час, фактично займаються охоронною діяльністю 143 суб’єкти господарювання, які відносяться до приватної форми власності і мають чинні ліцензії на її провадження.

Водночас, 18 жовтня 2012 року набрав чинності Закон України ”Про охоронну діяльність” і не всі приватні охоронні структури дотримуються його вимог.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.