Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

telekritika.ua

Вівторок, 11 грудня 2012, 17:42

Українські політичні журналісти працюють в умовах суцільного розчарування – Рахманін

Одна із причин, чому політична журналістика України перебуває у важкому стані – те, що українці живуть в епоху змін, а розчарування стало певним гаслом.

 

Таку думку сьогодні, 11 грудня, під час майстер-класу в Українському католицькому університеті«Особливості української політичної журналістики» висловив відомий український політичний журналіст Сергій Рахманін.

Він згадав, наскільки легко було працювати в переломні часи наприкінці 80-х-початку 90-х рр. Тоді, за словами Рахманіна, попри скрутні економічні умови, у суспільстві було відчуття піднесення, очікування чогось нового, змін.

«Журналісту в такій ситуації достатньо легко працювати, він налаштовується на цю хвилю, а коли є серйозне розчарування, працювати дуже важко», – наголошує Рахманін.

Політичних журналістів, за словами медійника, розчарування просякає набагато швидше, ніж пересічного громадянина, адже вони близько стикаються із темним боком політичного життя.

Будь-який обізнаний політичний журналіст, наголосив Рахманін, волів би не знати половину з того, що знає. Однак відразу ж додав, що місія журналіста в тому й полягає, аби зберігати спокій і відсторонення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.